עכשיו בעידן הקורנה והריחוק החברתי רבים מאתנו עוברים לעבוד מהבית. המגמה הזו כנראה שתמשך גם אחרי שהקורנה תחלוף. התחזית שארגונים, עובדים שכירים עצמאיים ויזמים יגלו את היתרונות שבעבודה מהבית ובגמישות שבעבודה. איך נשמור על אפקטיביות גם בעבודה מהבית, בשעות גמישות, עם המון פיתויים והסחות? למה מי שעובדים מהבית בוחרים בלוח מחיק ככלי חובה, בדיוק כמו שבוחרים בכיסא נוח?
עבודה מהבית - האתגר שבעבודה בנעלי בית
עבודה מהבית יכולה להיות מאתגרת! היא דורשת חלוקת זמן בין המטלות של המטבח, הכביסה, הילדים לשולחן העבודה. קשה יותר גם לחלק את הקשב בבית, בפרט עכשיו בימי הקורונה כשגם הילדים פה. בבית יש גם הרבה יותר פיתויים והסחות – המקרר, הטלויזיה ומה לא. כדי שנצליח להיות אפקטיביים גם בבית חשוב שניצור פינת עבודה או חדר עבודה אפילו בחללים ביתיים צפופים. הלוח המחיק השולחני, הלוח הקבוע או הלוח הנייד הוא כלי חובה כדי להפוך חדר לסביבת עבודה ממוקדת, נוחה, מעוצבת ופרודוקטיבית.
11 סיבות מעולות איך הלוח המחיק הפך לכלי חובה למי שרוצה לעבוד מהבית?
הלוח המחיק יכול לעזור לנו ליצור משרד מעוצב ופונקציונלי גם בבית. כמו שחשוב שנבחר כיסא משרדי שיהיה נוח לשבת, כך חשוב שנבחר לוח מחיק מגנטי שיתאים לצרכים שלנו: לחשוב, לארגן, לזכור לתכנן וליצור. הנה רק חלק מהשימושים של הלוח המחיק לעבודה בבית ובמשרד.
#1 לתכנן סדר יום יומי, שבועי וחודשי
רבים מאתנו רגלים ליומן פנקס מנייר או לאפליקציות וליומנים ממוחשבים - כבודם במקומם מונח. לוח תכנון מחיק ומגנטי יומי שבועי או חודשי שמושי מאוד בשלב התכנוני, עוד לפני שנקבע פגישה מסודרת ביומן. לוח התכנון עוזר לראות את כל האירועים והמשימות פרוסים כב"מעוף הציפור". קל מאוד למחוק, לכתוב ושוב למחוק, למגנט פתקיות ופשוט לארגן את המשימות לפי ימים ושעות.
#2 לרשום תזכורות, אילוצים, דרישות וטו דו ליסט
שמתם לב כמה פעמים ביום אנחנו אומרים תזכירו לי, או רק שלא תשכחו? רובנו חוששים לשכוח מטלות ופרטים חשובים, בפרט כשמדובר בעבודה. לוח מחיק הוא כלי מצוין לכתיבת משימות, מצרכים, משאבים, תזכורות ולמגנט פתקים ורשימות. תזכורות על הלוח הן מאוד נוחות ונגישות. תמיד משמח לסמן V בסיפוק, למחוק ולכתוב מחדש To Do List.
#3 לארגן תהליכים, שלבים, סעיפים ותרשימי זרימה
קלילות הכתיבה על הלוח מאפשרת ללכוד בזריזות שבבי מחשבות ולארגן אותן לבולטים, לתעדף סעיפים, להוסיף המון חיצים וליצור תרשימי זרימה. אגב, גם הקוגניציה שלנו אוהבת שמארגנים כך את המידע והמחשבות. הלוח המחיק לא בהכרח מחליף את האמצעים הממוחשבים לשרטט תרשימי זרימה, אך רעיונות חכמים רבים התחילו בשרטוט חופשי על לוח מחיק.
#4 לשרבט מחשבות, רעיונות, אימג'ים ואינפוגרפיקות
המחשבה היצירתית שלנו מאוד חמקמקה ומסתעפת. רעיונות צצים ונעלמים. יש משהו לא מחייב בלוח המחיק שמזמין אותנו לשרבט התחלות של רעיונות בצורה נגישה ואינטואיטיבית. אנשים עם חשיבה ויזואלית יעדיפו "לקשקש" התחלות של רעיונות עיצוביים, השראות ואימיג'ים. אנשי המילים והתוכן יעדיפו לכתוב רשימות מילים. הלוח סופג הכל ללא שיפוטיות העיקר שהרעיונות לא יחמקו.
#5 לתכנן חללים, למקם אלמנטים ולסרטט חלוקות
מקצועות העיצוב, הארכיטקטורה, תכנון החללים והסביבה משתמשים בלוח המחיק כדי לצייר תכנון ראשוני של פרוייקטים. כמובן שהלוח המחיק לא מחליף תכנון בכלים מקצועיים ממוחשבים או שרטוט עם נייר ומדידה מסודרת.
#6 לתכנן מהלכים, תלות בין גורמים ולנהל פרוייקטים
לפעמים צצים לנו בראש רעיונות ופתרונות כיצד לתכנן את הפרוייקט, לתעדף בין גורמים ומשאבים ולסדר שלבים. הפריסה על הלוח המחיק מאפשרת לחשוב על כל המרכיבים והאילוצים. תמיד אפשר לצלם את הלוח ולהעביר לשותפים לפרוייקט שיוסיפו תובנות.
#7 לכתוב רשימת תכנים, לחלק ליחידות ולהגדיר סדר עדיפויות
בואו נזכור הלוח התחיל בכיתה מסורתית עם לוח שחור וגיר. הלוח המחיק לא מחליף כתיבה מסודרת במסמך, אבל הרבה בלוגים, קורסים, כתבות ומהלכי תוכן התחילו בלוח המחיק. הלוח המחיק הוא כלי נהדר לארגן עולמות תוכן, לפצח תחומי ידע ולסדר קטגוריות ויחידות לימוד. רשימת סעיפים היא בסיס נהדר לכתיבת תוכן, ללמידה ולהנגשת ידע.
#8 למפות ולאפיין מערכות ומסכים, להגדיר ארכיטקטורה וממשקים
במקצועות ההייטק, הטכנולוגיה, התכנון וההנדסה מקובל לתכנן מסכים, ממשקים, מערכות, אתרים, אפליקציות ועוד. כשרואים לוח מחיק לבן, שקוף או צבעוני עם המון המון חיצים ושירבוטים אפשר להבין שמפתחים או משדרגים מוצר או שירות. כל תהליך, לפני שמזיזים עכבר מתחיל בלוח המחיק.
#9 ליצור הפריה הדדית, סיעור מוחות ולעוף עם אסוציאציות
פיתוח רעיונות, פתרונות ומיזמים מתחיל בהפריה הדדית ובסיעור מוחות. תהליך אינטואיטיבי אסוציאטיבי שמטרתו לפתח רעיונות מחוץ לקופסה, לפתור בעיות ולחשוב פתוח ללא ביקורת. הלוח המחיק ולוח הפליפצ'ארט הם כלים נפוצים לשיעור מוחות אישי או קבוצתי.
#10 למיין בין דחוף לחשוב בין עכשיו לאחר כך בין בית לעבודה
לפעמים נראה שלא ניתן להתמודד עם כל העומס. במצבים אלו יש ללוח המחיק תפקיד חשוב, הוא עוזר לנו למיין בין משימות דחופות לחשובות, בין מטלות שחייבים לבצע עכשיו לאלו שאפשר לדחות, בין משימות קצרות שגוזלות מעט משאבים למטלות ארוכות שגוזלות הרבה משאבים. עצם המיון, החלוקה, התיעדוף יוצר סדר ועוזר לנו להרגיע מהעומס. פתאום כשמטלות מאורגנות על הלוח, אפשר להירגע ולהתחיל לבצע אותן ולא נשכח לסמן V או פשוט למחוק ולהשאיר לוח נקי.
#11 לשחק, לדמיין, לקשקש, למחוק, להשתעשע ולשרבט
גם בעבודה חשוב קצת לשחרר, לקחת פסק זמן, להשתעשע, לאוורר ולנקות מקום. רק אחרי הפוגה נוכל לחזור לעבודה אפקטיבית וממוקדת. הלוח המחיק תמיד ישמח שקצת נקליל ונשתעשע. נשחק איקס מיקס דריקס, האיש התלוי עם הילדים או פשוט נשרבט לבבות ופרחים.
>> שורה תחתונה לא למחוק הלוח המחיק של המותג Bclear הפך לכלי חובה בעבודה בבית ובמשרד. נראה כאילו האפליקציות והמסכים החליפו את הלוח המחיק, אך היום רבים משתמשים גם בלוח מחיק מעוצב ופונקציונאלי שמאפשר לכתוב, למחוק, למגנט, להדביק ולצלם.
הלוח המחיק הוא לא מה שחשבתם. הוא כלי מעוצב, עדכני ושימושי שמאפשר: לשתף, לנהל, ללמוד, לחקור, לפצח, למפות, לפשט, לארגן, למקד, לזכור, ליזום, לדמיין וליצור.
הלוח המחיק משמש כל אחד מאתנו בשלבים שונים, למטרות שונות, לתפקידים שונים, בתחומי עיסוק ובעולמות תוכן שונים.
הלוחות שלנו נראים קצת שונה: חלקינו מעדיפים לכתוב, אחרים לצייר ולשרטט, יש את אלו שחייבים רשימות מסודרות עם סעיפים וחיצים ואחרים שלא יכולים ליצור בלי "בלאגן" ו"קישקושים". איך נראה הלוח שלכם?
>> לקטלוג Bclear
>> לייעוץ צרו קשר 052-4399925
Comentarios